+31 6 13 14 18 19

Inloggen

Linoleum of marmoleum een tijdloos product

Linoleum of marmoleum ( merk naam van forbo ) is een tijdloos product.Het is in vele structuren verkrijgbaar, van gemarmelde tot een egale uitstraling. De vloer krijgt een warme strakke uitstraling en is makkelijk in onderhoud. Linoleum is verkrijgbaar in verschillende diktes, 2 mm ,2,5 mm en 3,2 mm.

Lange levensduur en strakken uitstraling

Slijtvastheid van marmoleum is zeer goed. Door de lange levensduur wordt het veel gebruikt in scholen en ziekenhuizen. In woningen wordt het ook veel toegepast. De strakke en moderne uitstraling is voor elk ieder interieur toepasbaar.

Waar wordt het van gemaakt?

Marmoleum is een natuurproduct gemaakt van kurk, lijnzaadolie, houtmeel. Dit procedé is al meer dan 100 jaar oud. Het is een duurzaam product. De meeste duurzame certificaten zijn aan dit product toegekend.

Hoe wordt Linoleum gelegd?

Waar marmoleum vroeger altijd werd verlijmd, kan het nu ook los gelegd worden in stroken of in tegels, met dezelfde uitstraling en gebruiksvriendelijkheid. Net als bij andere harde vloeren moet de ondervloer ge√ęgaliseerd zijn. Dit is belangrijk om een mooi eindresultaat te krijgen. Het installeren van marmoleum is vakwerk, is het nu een school of ziekenhuis of een woonhuis TEQ Projects in Rotterdam maakt het.