+31 6 13 14 18 19

Inloggen

Kamerbreed tapijt

Kamerbreed tapijt komt voor in vele kleuren en structuren. Tapijt heeft een warme uitstraling en geeft een gevoel van welbehagen. De meest voorkomende soorten tapijt zijn bouclé, frisé, velours, saxony en naalvilt.

Voor het produceren van tapijt worden verschillende garens gebruikt. Polypropyleen, polyamide, wol, katoen en geitenhaar worden vaak gebruikt. Elk soort heeft andere toepassingsmogelijkheden. De meeste voorkomende garens voor de project markt zijn, polyamide, polypropyleen en wol. Dat heeft te maken met hun specifieke kenmerken voor wat betreft gebruik en brandgedrag.

Verschillende manieren van productie

Tapijt wordt op verschillende manieren geproduceerd, tuften, weven, knopen, breien en vernaalden (naaldvilt). Weven en knopen van tapijt wordt al eeuwen gedaan, In Perzië werden vroeger de kleden en karpetten geweven en geknoopt. Breien van tapijt is een manier die tegenwoordig nog zelden voorkomt. In Nederland is van Besouw nog de enige fabrikant die deze hoogwaardige manier nog toepast. Tuften van tapijt is ontstaan in de jaren 50, deze manier wordt heden ten dage het vaakst toegepast.

De laatste decennia zie je dat er steeds meer dat er geprint wordt op tapijt. De mogelijkheden zijn enorm elke vorm, foto eigen ontwerpen kunnen geprint worden op het tapijt.

Toepassingen van kamerbreed tapijt

Kamerbreed wordt toegepast in woonkamers, slaapkamers, kantoren en hotels. Tevens zijn er verschillende breedtes in kamerbreed tapijt, de meest voorkomende is 400cm breed, maar ook 365cm en 500cm breed zijn beschikbaar.

Meerdere manieren van kamerbreed tapijtleggen

Het installeren van kamerbreed gebeurd verschillend. Het installeren van tapijt wordt het geplakt op ondertapijt, gespannen of rechtstreeks geplakt on de ondervloer.

Onderhoud van de vloerbedekking

Onderhoud van de vloerbedekking is regelmatig stofzuigen met een borstel stofzuiger. Het is behoud van de vloerbedekking en een blijvende mooie uitstraling. Wij kunnen adviseren over het onderhoud op het tapijt en verwijderen van eventuele vlekken.