+31 6 13 14 18 19

Inloggen

Kies voor PVC vloeren van de beste kwaliteit en voor duurzaamheid.

PVC Vloeren

Wanneer we het hebben over PVC vloeren, dan heeft men het over rollen van 150 cm of 200cm breed in gelijke of samengestelde vloeren.

PVC vloeren worden meestal toegepast bij het inrichten van projecten zoals ziekenhuizen, operatiekamers, scholen en winkelcentrums.

Waarom klanten kiezen voor PVC vloeren?

De reden waarom er gekozen wordt voor deze projectvloeren, is omdat deze projectvloeren zeer slijtvast zijn en heel makkelijk te onderhouden zijn. PVC vloeren zijn daarom uitermate geschikt voor ruimtes waar extreem gebruik van toepassing is, zoals een laboratorium of waar gewerkt wordt met chemicalien.

PVC stroken / PVC tegels

PVC stroken zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen, zowel in de consumentenmarkt als in de zakelijke markt. De PVC stroken hebben vaak een houtlook en zijn bijna niet meer van echte houten vloeren te onderscheiden.

PVC tegels zijn ook populair. Zo zijn er PVC tegels met een industriele uitstraling en PVC tegels met een marmeren look en vele andere prints...

Laatste jaren zijn de maten van de planken kleiner geworden. Dat geeft de mogelijkheid om PVC stroken in visgraat motief en zelfs in een Hongaarse punt te installeren, een uitstraling die niet van echt is te onderscheiden. PVC tegels zijn in verschillende maten leverbaar.

Dikte van de toplagen

Er zijn verschillende diktes van toplagen in PVC vloeren, waarvan 0.3 mm en 0.4 mm worden toegepast in de consumentenmarkt en 0.55 mm, 0.7 mm en 1.0 mm worden toegepast bij projectinrichting van de zakelijke markt. De PVC stroken hebben lengtes van 100cm tot 250cm lange planken

Voordelen van PVC vloeren

  • PVC vloeren hebben zeer weinig contactgeluid;
  • PVC vloeren zijn heel makkelijk in onderhoud;
  • PVC vloeren zijn zéér slijtvast en hebben daardoor een lange levensduur.

PVC vloeren leggen

PVC stroken en PVC tegels worden verlijmd ook wel Dryback genoemd, maar ook in click of Looslay.

PVC vloer leggen zonder lijmen

Looslay PVC wordt steeds meer toegepast. De grootste voordelen is dat je de PVC vloer los kan leggen op de egaliseerde vloer met een Pick-Up lijm.

Ondervloer egaliseren

Het is noodzakelijk dat PVC tegels en PVC stroken op een gladde geegaliseerde ondervloer worden verwerkt. Voordat aan het leggen van een PVC vloer kan worden begonnen, moet men de PVC vloer minimaal 24 uur acclimatiseren in betreffende ruimte.

Professioneel en deskundig in PVC vloeren

TEQ Projects in Rotterdam heeft veel ervaring in het verwerken in PVC vloeren. Wij hebben onze eigen geselecteerde fabrikanten die deze PVC vloeren in hun collectie hebben, waaronder: Forbo, Gerflor en Tarkett.