+31 6 13 14 18 19

Inloggen

Duurzame PVC vloeren van de beste kwaliteit.

PVC vloeren voor extreem gebruik zoals laboratoriums. Wanneer we het hebben over PVC vloeren, dan heeft men het over rollen van 150 cm of 200cm breed in gelijke of samengestelde vloeren. PVC vloeren worden meestal toegepast bij het inrichten van projecten zoals ziekenhuizen, operatiekamers, scholen en winkelcentrums.

Waarom klanten kiezen voor PVC vloeren?

De reden waarom er gekozen wordt voor deze projectvloeren, is omdat deze projectvloeren zeer slijtvast zijn en heel makkelijk te onderhouden zijn. PVC vloeren zijn daarom uitermate geschikt voor ruimtes waar extreem gebruik van toepassing is, zoals een laboratorium of waar gewerkt wordt met chemicalien.

Voordelen van PVC vloeren

  • PVC vloeren hebben zeer weinig contactgeluid;
  • PVC vloeren zijn heel makkelijk in onderhoud;
  • PVC vloeren zijn zéér slijtvast en hebben daardoor een lange levensduur.

PVC stroken zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen, zowel in de consumentenmarkt als in de zakelijke markt. De PVC stroken hebben vaak een houtlook en zijn bijna niet meer van echte houten vloeren te onderscheiden.

PVC tegels zijn ook populair. Zo zijn er PVC tegels met een industriele uitstraling en PVC tegels met een marmeren look en vele andere prints...

Laatste jaren zijn de maten van de planken kleiner geworden. Dat geeft de mogelijkheid om PVC stroken in visgraat motief en zelfs in een Hongaarse punt te installeren, een uitstraling die niet van echt is te onderscheiden. PVC tegels zijn in verschillende maten leverbaar.

Toplagen

Dikte van de toplagen

Er zijn verschillende diktes van toplagen in PVC vloeren, waarvan 0.3 mm en 0.4 mm worden toegepast in de consumentenmarkt en 0.55 mm, 0.7 mm en 1.0 mm worden toegepast bij projectinrichting van de zakelijke markt. De PVC stroken hebben lengtes van 100cm tot 250cm lange planken

Hoe worden pvc vloeren gelegd?

PVC verlijmd leggen

PVC stroken en PVC tegels worden verlijmd ook wel Dryback genoemd, maar ook in click of Looslay.

PVC leggen zonder lijmen

Looslay PVC wordt steeds meer toegepast. De grootste voordelen is dat je de PVC vloer los kan leggen op de egaliseerde vloer met een Pick-Up lijm.

Ondervloer egaliseren

Zorg voor een gladde geegaliseerde ondervloer

Het is noodzakelijk dat PVC tegels en PVC stroken op een gladde geegaliseerde ondervloer worden verwerkt. Voordat aan het leggen van een PVC vloer kan worden begonnen, moet men de PVC vloer minimaal 24 uur acclimatiseren in betreffende ruimte.

Verschillende legwijzen

Zelf uw PVC vloer ontwerpen

Ontwerp zelf uw unieke PVC vloer en laat u inspireren door de verschillende legwijze in PVC vloer leggen. Onze experts in projectvloeren, leggen de gewenste projectvloer op maat, naar uw wens en van hoge kwaliteit!

Maatwerk

Heeft u een eigen ontwerp?

Maak een afspraak met onze projectinrichters en laat u adviseren over de mogelijkheden.

Brede stroken

Smalle stroken

Vierkante tegels

Herringbone M

Vierkant halfsteens

Hexagon / Zeshoek

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van PVC vloeren?

Wij hebben veel ervaring in het verwerken in PVC vloeren.

Wij hebben onze eigen geselecteerde fabrikanten die deze PVC vloeren in hun collectie hebben, waaronder: Forbo, Gerflor en Tarkett.